Tradiciniai bulviniai vėdarai yra viena populiariausių ir mylimiausių lietuviškų kaimiškų patiekalų. Tai senovinis patiekalas, kuris perduodamas iš kartos į kartą ir gaminamas tiek kasdienai, tiek per šventes. Vėdarai, gaminami iš tarkuotų bulvių ir natūralių kiaulių žarnų, yra ne tik sotus, bet ir itin skanus patiekalas. Jie puikiai dera su raugintais kopūstais, grietine ar svogūnų padažu.Kepti orkaitėje vėdarai yra lengvesnis variantas nei kepami keptuvėje ar verdami, nes nereikia naudoti papildomų riebalų, tačiau jie vis tiek išlieka sultingi ir traškūs išorėje.Galimos ingredientų alternatyvosBulvės: galima naudoti tiek krakmolingas, tiek universalias bulves, svarbiausia, kad jos būtų kuo sausesnės.Kiaulių taukai: vietoj jų galima dėti lydytą…

Skaitykite visą straipsnį čia »