Tradicinis lietuviškas obuolių pyragas su cinamonu yra vienas iš tų receptų, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Šis desertas išsiskiria savo paprastumu ir nuostabiu skoniu, kuris primena jaukius šeimos savaitgalius. Pyrago pagrindą sudaro puri tešla, o viršų puošia sultingi obuoliai, apibarstyti aromatiniu cinamonu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Pyragas ypač skanus su puodeliu karštos arbatos ar kavos. Galimos ingredientų alternatyvos Vietoj įprastų obuolių galima naudoti kriaušes arba slyvas. Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu. Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba sumaišyti su avižiniais miltais (santykiu 70/30). Grietinę galima pakeisti jogurtu arba kefyru. Sviestą galima pakeisti kokosų…

Skaitykite visą straipsnį čia »