Orkaitėje keptas varškės sūris – tai paprastas, bet nepaprastai skanus lietuviškas patiekalas, kuris primena tradicinį naminį sūrį, tik su traškia, auksinės spalvos plutele. Šis receptas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar vakarienei. Paruošimo procesas yra itin paprastas, o rezultatas – gardus ir sotus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos Vietoj Provanso žolelių galima naudoti: Itališką prieskonių mišinį.Džiovintą baziliką ir čiobrelį.Džiovintą rozmariną ir oregano.Juodųjų pipirų ir česnako miltelius.Patiekalo gaminimo patarimai Prieš kepant sūrį, orkaitę būtina įkaitinti iki reikiamos temperatūros.Sūrį reikėtų supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais, kad jis keptų tolygiai.Kepimo skardą patartina iškloti kepimo popieriumi.Sūrio gabalėlius dėkite su tarpais, kad jie nesuliptų.Kalorijos Bendras patiekalo kalorijų…

Skaitykite visą straipsnį čia »